Loading... Please wait...


Ενημερωτικό Email


ΑΠΟΜΑΓΓΑΝΙΩΣΗ ΝΕΡΟΥΠεριγραφή προϊόντος

ΑΠΟΜΑΓΓΑΝΙΩΣΗ ΝΕΡΟΥ (ΠΟΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΣΙΜΟΥ)                               15

10385-bigthumbnail.jpg ECOFILTER_WQA_BASIC.jpg

(ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ)

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 6/4/2009 Πληρώνουν ακριβά το νερό με μαγγάνιο


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Ο εφιάλτης της πεδινής Ηλείας ονομάζεται Locura Manganica...

Ερευνα επιστημόνων το 1992 στους κατοίκους της πεδινής Ηλείας οδηγήθηκε στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι η υψηλή περιεκτικότητα των υπογείων υδάτων σε μαγγάνιο έχει επιδράσει αρνητικά στην υγεία τους, προκαλώντας τους από νευρικές διαταραχές μέχρι και τη νόσο Πάρκινσον.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων, υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι ορατός και σήμερα.
Οι περιοχές Λεχαινών, Μυρσίνης, Ανδραβίδας, Τραγανού και Βουπρασίας «κολυμπούν» κυριολεκτικά πάνω σε ακατάλληλα προς πόση νερά, τα οποία είναι επιβαρημένα κατά δεκάδες φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο (0,050 mg/l) με μαγγάνιο.
Η κατανάλωση επί πολλά έτη, νερού που περιέχει μαγγάνιο, φαίνεται -σύμφωνα με τις υποψίες των επιστημόνων- να επηρέασε σε ορισμένες περιπτώσεις εφιαλτικά τον κοινωνικό ιστό της περιοχής, «φορτώνοντας» πολλούς εκ των κατοίκων με πλήθος από απλές ή σοβαρές νευρικές διαταραχές, με κυριότερη τη νόσο του Πάρκινσον........

Νερό δηλητήριο στα σχολεία

Αρσενικό, νιτρικά ιόντα και μαγγάνιο προσλαμβάνουν οι μαθητές δημοτικού επτά περιφερειακών δήμων της Θεσσαλονίκης, καθώς το νερό που τρέχει από τις βρύσες των σχολείων τους περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αυτών των ουσιών, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους. Αυτό προκύπτει από αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν τα Εργαστήρια Χημείας του ΑΤΕΙ-Θ, Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ και τα οποία θα παρουσιαστούν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αναζητώντας λύσεις για το Ελληνικό Περιβάλλον» που θα πραγματοποιηθεί 15-17 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε δείγματα νερού από βρύσες 32 σχολείων από τους δήμους Χαλάστρας, Αξιού, Εχεδώρου, Λαγκαδά, Θερμαϊκού, Αγίου Αθανασίου και Βασιλικών προκειμένου να διαπιστωθεί η παρουσία αρσενικού, μαγγανίου και νιτρικών ιόντων. Σε όλες τις περιπτώσεις το πόσιμο νερό προερχόταν από γεωτρήσεις που βρίσκονται είτε μέσα στον οικισμό, είτε πλησίον αυτού. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής χημικός -αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ Νίκος Παπαδάκης τα αποτελέσματα των μετρήσεων έδειξαν ότι, σε πέντε σχολεία το πόσιμο νερό περιείχε αρσενικό σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 10 μg/l, σε οκτώ σχολεία το πόσιμο νερό περιείχε μαγγάνιο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 50 μg/l και σε δύο από τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά το πόσιμο νερό περιείχε νιτρικά ιόντα σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το όριο των 50mg/l..........

Επικοινωνήστε με την ECOFILTER, ενημερώστε μας για το πρόβλημα και θα σας δώσουμε την οικονομικότερη λύση για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μην αφήσετε το μαγγάνιο να σας δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Πολλά απο αυτά θα είναι μη αναστρέψημα. Καλό είναι να λειτουργήσετε προληπτικά διότι δεν μπορείτε να κάνετε χημική ανάλυση του νερού σας καθημερινά.

(ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ)

ECOFILTER_HAPPY_CONTACT_1.jpg

Μπορείτε να επισκεφθείτε:

Δείτε παρόμοια προϊόντα με βάση την Κατηγορία τους

Προσθήκη στη λίστα επιθυμητών προϊόντνων

Κάντε κλικ παρακάτω για να προσθέσετε το ΑΠΟΜΑΓΓΑΝΙΩΣΗ ΝΕΡΟΥ to your wish list.

Είδατε πρόσφατα...